Megosztás

Tudja meg mindenki....

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Minimál stílus

Fő jellemzője a bútorok nagyon letisztult formavilága,  hosszú, egyenes vonalvezetéssel, erős vízszintes hangsúlyokkal, gyakran teljesen sík felületekkel, derékszögű, lekerekítetlen élekkel egyfajta geometrikusan eleganciát sugallva. A berendezési tárgyak esztétikai élményét nem díszítésük, hanem azok arányrendszere, anyaga, esetleg felület kidolgozása adja.

Minimál

minimalminimalminimalminimalminimalminimalminimalminimalminimal

   

A minimál otthon lényege a harmónia, amit a dekorációs elemek ismétlésével például visszatérő színekkel, ismétlődő tárgyakkal
alakítanak ki. A tér kifejezetten szellős, sohasem agyonzsúfolt.

Színek

A legjellemzőbb a fehér, de gyakoriak a natúr színek, a barna különböző árnyalatai, a szürke és a fekete. A stílus hívei szívesen játszanak a sötét- világos kontraszttal.

A következő színeket ajánljuk választékunkból:
    

Bútorok

Követői a szögletes letisztult formákban hisznek. Semmi giccs, csak egyszerűség, az viszont kifogástalan és tökéletes minőségben.
A minimál lakásban nincs sok bútor csak a legszükségesebbek. Gyakran a falba rejtett gardróbbal, polcokkal nyelik el a hétköznapi tárgyakat.

Kedveltek a tágas terek sok fénnyel, nagy ablakokkal és lehetőleg minél kevesebb, de lendületes, elegáns vonalú, viszonylag nagyméretű de alacsony bútorral.
A fa erezete az, ami egyfajta természet nyújtotta díszítőmintát adhat a bútoroknak. Az erősen mintás fa és homogén, újabban a magas fényű és matt felületek ritmikus
váltogatása ad hihetetlenül dinamikus plaszticitást a teljesen sík felületeknek is. A lábaknál, fogantyúknál jellemző a kis méret vagy a kis keresztmetszet,
és az alumínium vagy a rozsdamentes acél használata.

Burkolatok

A burkolatok anyagát tekintve a legjellemzőbbek a fa, a kő, a fém és a beton. A színek ebben az esetben is visszafogottak, egyszerűek.
A hidegburkolatok mérete nem apró mozaikszerű, inkább nagy lapokból áll össze. A minimál térben a padlószőnyeg sem elképzelhetetlen.

 

 

Sok ember a minimál dizájnt számára idegennek érzi. Azt gondolja, hogy túl rideg és a minimális mennyiségűre csökkentett bútorzatban nem fér el a holmija.
A minimalizmusban nem előírás a hűvös környezet. A fafelületek, különösen a ma divatos, erősen mintás dióval burkoltak, hihetetlen melegséget árasztanakLátogatok

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Kiemelt Partnerünk

A.B.H. System Kft.

Telephely: H-1101 Budapest, Gép u. 2/a.
Kamion bejárat Horog u-ból
Tel/fax: 06-1/261-2020; 06-1/262-4040
info@abh-system.hu | www.abh-system.hu

Webmester

Webmester:

Cégadatok

STARKFA KFT

A cég székhelye:
HU-2310 Szigetszentmiklós, Narancs u. 4.
Telephely 1101 Budapest Gép utca 2/a

Telefon: 06-1-311-2611, Fax: 06-1-311-261
K&H Bank Zrt : 10400157-50526682-65711006 
Adószám:12949469-2-13

Starkfa logo